Sider

lørdag 16. april 2011

Tutorial "Blomster av roseblad-punch"

Hei alle sammen ;-)

Jeg er den heldige eier av roseblad-punchen til Nellie Snellen. Den er utrolig anvendlig og lett og bruke, og du sparer mye penger på å kjøpe blad hele tiden. Men denne punchen kan brukes til så utrolig mye annet. Nå skal dere få se hvordan vi lager blomster med den!!

Det du trenger er:
- Nellie Snellen punch og preger - Roseblad
- Saks
- Papir
- Lim
- Dobbelsidig teip
- Perlebrads
- Svamp til sverting


Så må du trykke opp blad. Det er veldig forskjellig antall blad du trenger, alt etter som hvor stor blomst du vil ha. Deretter preger du alle bladene.

Jeg liker å markere bladene ved å bruke svamp til å sverte alle kantene.

Så tar du teip på den nederste delen av alle bladene.

Deretter kan du begynne å forme blomsten din. Legg bladene med teipen inntil hverandre slik bilde viser.

Fortsett til du har kommet helt rundt. Da bender du det siste bladet under det bladet du startet med slik at hele ble rund og fin.

Så skal vi ta den innerste blomsten. Denne skal være litt mindre slik at det blir en lag på lag blomst. Legg derfor bladene tettere, og begynn å "sving" mye før.

Nå vil du få en blomst som ser slik ut.

Her ser du de to delene våre.

Men den minste blomsten skal også formest slik som den største er. Det du gjør er at du klipper et lite snitt inn mot midten, under der du plasserte det siste rosebladet. Da klarer du å bende rosebladet under, på samme måte som det gjorde med den store blomsten.

Så tar du å limer den lille oppå den store. Her ser du bilde av perlebradens min. Jeg pleier å dra ut "beina", og klippe de av. Se neste bilde.

Da ser den slik ut.

Så bruker jeg 3D-puter. Disse går akkurat inni bradsen min og blir limt fint på midten. I steden for brads kan du bruke andre perler, roser eller knapper. Her har du mange muligheter.

Der er blomsten vår ferdig!

Håper tutorialen var forståelig! Spør spørsmål om du lurer på noe, og legg gjerne igjen en link med din blomst, så tar jeg meg en tur inn å sjekker ut blomsten og bloggen din! :-)

Klem fra Henrikke

4 kommentarer:

 1. Åh blomman blev ju jättefin! :)
  Tack för att du visade detta.
  Trevlig helg.
  Kram Lena

  SvarSlett
 2. Kjempefin blomst!
  Tusen takk for at du deler.

  Mona :-)

  SvarSlett
 3. Kjempeflott blomst og en flott tutorial. Jeg har lagd en blomst på DETTE prosjektet mitt, bare med en annen puncher :)
  GOD PÅSKE :)

  SvarSlett
 4. åh så fin blomma , tack för tipset
  Agneta

  SvarSlett